L’ús de piscines en les comunitats de propietaris

23/06/2022

Amb l’arribada de les altes temperatures d’aquesta època les piscines de les comunitats de propietaris es converteixen en un dels millors aliats per tal de pal·liar la calor. En conseqüència, poden sorgir alguns dubtes en relació a l’ús d’aquestes instal·lacions. Qui pot gaudir de les mateixes?

Doncs bé, el Tribunal Suprem ha dictat una sentència mitjançant la qual parteix de la consideració que una piscina, per la seva pròpia naturalesa, està al servei dels propietaris que tinguin a l’edifici la seva residència, i no dels titulars dels garatges que no són residents.

Per part del Tribunal s’ha considerat vàlid l’acord d’una comunitat de propietaris a Santa Ponsa (Mallorca) que prohibeix l’ús de la piscina i la barbacoa als propietaris de garatges que no disposin d’habitatge al complex. El Suprem destaca que no consta autorització per a això ni en els estatuts ni en el títol constitutiu de la comunitat, per la qual cosa l’acord impugnat no constitueix una restricció dels drets dels titulars dels garatges sinó que de la mateixa manera que els propietaris de les places de garatge estaran exempts de les despeses que generin aquestes zones, també estan privats d’usar-les.

La comunitat explicava que l’acord impugnat, adoptat per majoria, derivava d’una petició per la utilització indiscriminada d’aquestes zones per un grup d’adolescents, unes 15 persones, que havia fet un ús abusiu de la piscina i que, després d’algunes indagacions, es va saber que tots eren convidats del propietari d’un garatge.

Amb tot, recordeu que en cas de dubtes o conflictes en matèria de comunitats de propietaris, podeu adreçar-vos als advocats/des de Cudós Consultors, ja que us assessorarem amb la màxima seguretat i garantia.

Elisa Estrada Villas
Advocada del Departament de Dret Públic de Cudós Consultors.