Nova línia d’ajuts per al sector de la restauració

El Departament d’Empresa i Treball destinarà 40 milions d’euros en ajuts extraordinaris al sector de la restauració.

En concret, i atenent a les darreres restriccions fixades per frenar l’increment de contagis provocats per la variant òmicron (50% d’aforament a l’interior de bars i restaurants), el Govern destinarà 40 milions d’euros a professionals autònoms i petites i mitjanes empreses del sector de la restauració (bars, restaurants i cafeteries). Cal destacar que aquests ajuts no estaran condicionats al manteniment de l’ocupació.

Els ajuts seran de 1.000 euros per a autònoms i microempreses (fins a 9 treballadors); de 5.000 euros per a petites empreses (de 10 a 49 treballadors); i de 15.000 euros per a mitjanes empreses (de 50 a 249 treballadors).

En aquest sentit, PIMEC considera necessària i valora positivament aquesta nova línia d’ajuts per al sector de la restauració perquè malgrat que la crisi sanitària es va resolent, els efectes econòmics perduren. Considerem necessari continuar compensant les pimes i els professionals autònoms i recordem que la crisi econòmica no es resol només amb la millora dels indicadors sanitaris.

A banda, el Govern ha anunciat que destinarà 20 milions d’euros a persones treballadores en situació d’ERTO, per tal de complementar la prestació que reben. Podran accedir a aquests ajuts les persones en situació d’un ERTO o amb un contracte fix discontinu perceptores de la prestació extraordinària que es trobin en suspensió de contracte parcial o total almenys un dia entre l’1 i el 31 gener de 2022.