Yolanda Díaz assegura que els ERTO es prorrogaran després de setembre

La vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha donat per segur aquest dilluns que l’esquema d’ajudes als expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) s’haurà de tornar a negociar per a una cinquena pròrroga abans que el 30 de setembre decaigui l’acord actualment vigent. “Crec que no té sentit deixar-ho caure, tant de bo pogués dir que no és necessari”, ha dit en declaracions a RNE la vicepresidenta, que ha preferit donar un missatge de confiança a empresaris i treballadors assegurant que la protecció dels ERTO es mantindrà mentre sigui necessària.

“Per desgràcia estem veient el que està passant amb el turisme en l’àmbit internacional i hi ha comunitats autònomes que estan afectades directament pel turisme. De fet, la comissió tripartida (de seguiment de l’acord dels ERTO) analitza les dades setmanalment i lògicament abans que finalitzi setembre ens tornarem a reunir”, ha explicat.

Quant a la reforma laboral que es troben negociant l’Executiu i els agents socials, la vicepresidenta ha tirat sentit de l’humor per a respondre a les queixes de la CEOE que la proposta del Govern per a reformar el mercat laboral és “marxista”. “És tan marxista com la que recomana el Papa, Biden o la Comissió Europea”, ha ironitzat Díaz. La ministra ha afirmat que la reforma laboral en la qual treballen Govern i agents socials “és un tema de màxima delicadesa”, que es porta negociant mesos, i que ha d’estar publicada en el Boletín Oficial del Estado (BOE) abans del 31 de desembre perquè aquest és el termini que “s’ha autoimposat”.

“La CEOE fa el que ha de fer i els sindicats també”,

ha apuntat la vicepresidenta, que ha recordat que el que es farà en la taula de diàleg sobre la reforma laboral és abordar les recomanacions de país que ha fet a Espanya la Comissió Europea. “El diàleg social funciona i jo treballaré perquè hi hagi acord”, ha assegurat.

Díaz ha assenyalat que,

“més enllà d’aquesta caricatura del marxisme” que ha realitzat la CEOE en un document intern sobre la proposta del Ministeri sobre la modernització del mercat laboral, agraeix molt el treball dels agents socials, “que s’estan prenent de debò” aquesta negociació.

“Respecte a molt als agents socials, tenen autonomia i ho estan demostrant”, ha afirmat la vicepresidenta, que ha insistit que els agents socials sempre han estat “a l’altura de les circumstàncies”, encara que en algunes ocasions suposés per als sindicats “esqueixar-se dels seus presumptes partits de referència i per a la patronal també”.

Via: Expansión

Per obtenir més informació podeu contactar amb: www.cudos-consultors-com

Tel: 973.450.555 Balaguer

Tel: 973 28 28 18 Lleida

Tel: 973 64 32 32 Vielha

Et pots subscriure al nostre butlletí de notícies.