¿Whatsapp, és vàlida una conversa com a prova en un judici?
Avui en dia, les converses de whatsapp són un dels mitjans de missatgeria i comunicació més utilitzats.

Whatspp i les seves comunicacions i no és estranyar, que cada cop més, ens apareguin com a mitjans de prova en judicis aquells diàlegs, àudios, imatges o vídeos que s’han compartit en aquest tipus de converses.
Ara bé cal tenir en compte que qualsevol captura de pantalla no serveix per a poder ser presentat davant d’un jutge.

 

whatsapp

Whatsapp és una prova molt sensible i pot ser fàcilment alterada sense deixar rastre perquè no existeix cap suport per part del servidor de l’App i les còpies dels missatges es guarden en els mateixos dispositius.

El que fa que la cadena de custòdia sigui molt delicada i vulnerable.
Perquè una conversa de Whatsapp tingui plena validesa davant d’un jutge, ha d’estar certificada i autentificada mitjançant un perit informàtic.
Per tant en el cas que es vulgui utilitzar una conversa de WhatsApp com a prova davant d’un jutjat, i evitar que sigui impugnada la seva autenticitat;

“Serà indispensable en tal cas la pràctica d’una prova pericial que identifiqui el verdader origen d’aquesta comunicació, la identitat dels interlocutors i, en fi, la integritat del seu contingut”.

Tal com ja recull el mateix Tribunal Suprem en la seva sentencia 300/2015.

En conclusió, davant la importància que està prenent Whatsapp en les relacions humanes es fa més necessari posar focus en els aspectes tècnics d’aquesta aplicació.

Si desitges presentar aquest tipus de proves en judici, el més recomanable és acudir a un perit informàtic whatsapp per garantir la millor defensa cap al client.

 

whatsapp

 

Per obenir mes informació us informarem des del departament jurídic de:

www.cudos-consultors-com

Tel: 973 450 555