Un Jutjat condemna a CaixaBank per incloure indegudament a un client en un fitxer de morosos.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Parla ha condemnat a CaixaBank Payments & Consumer a excloure a un client dels fitxers de solvència patrimonial i a indemnitzar-li amb 7.000 euros.

I el demandant va ser inclòs per CaixaBank Consumer Finance en el fitxer Equifax Asnef el març de 2020 per un deute de 467,58 derivada d’una targeta revolving contra la qual ja havia presentat demanda prèviament.

Després de declarar-se nul el crèdit,

es va requerir a l’entitat financera que cancel·lés la seva inclusió en el fitxer, però un mes després el demandant va rebre un requeriment de pagament de 2.893,44 euros després de donar per vençut anticipadament el crèdit per impagament.

La demanda va reclamar que es declarés la inclusió indeguda en el fitxer de morosos, que no va complir amb els requisits establerts per la llei per a això, i que se li indemnitzés per haver vulnerat els seus drets fonamentals.

El jutge ha declarat la indeguda inclusió del client per part de CaixaBank Consumer Finance en fitxers de solvència patrimonial, la qual cosa suposa “una intromissió il·legítima en el seu dret fonamental a l’honor”, per la qual ha condemnat a l’entitat a pagar al demandant 7.000 euros i a eliminar i realitzar els actes necessaris per a la cancel·lació i exclusió de les dades indegudament incloses en aquests fitxers.

La sentència no és ferma i CaixaBank pot interposar recurs d’apel·lació davant l’Audiència Provincial de Madrid.

Via: Cinco Dias

Per obtenir més informació podeu contactar amb: www.cudos-consultors-com

Tel: 973.450.555 Balaguer

Tel: 973 28 28 18 Lleida

Tel: 973 64 32 32 Vielha

Et pots subscriure al nostre butlletí de notícies.