Subvencions pel sector turístic afectats per la crisi ocasionada per la covid-19 a catalunya. El dimecres 16-4-2020 el Govern de la Generalitat, mitjançant el Departament d’Empresa i Coneixement, ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’ordre EMC/39/2020, de 13 d’abril, per la qual s’aproven les bases reguladores de la línia de subvencions per a professionals i microempreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per les conseqüències de la Covid-19.

Subvencions pel sector turístic afectats per la crisi ocasionada per la covid-19 a catalunya

Així doncs, l’objectiu d’aquestes bases és regular les condicions per a la concessió de subvencions a persones treballadores autònomes i microempreses que s’estan veient perjudicades pel coronavirus. Aquesta mesura consisteix en una aportació única de 2.500 euros per a cada persona o empresa beneficiària, que ha de ser un professional autònom o una microempresa que desenvolupi activitats en el sector turístic com:

Establiments d’allotjament turístic: establiments hoteleres, apartaments turístics, càmpings i establiments de turisme rural.

Empreses turístiques de mediació: agència receptives amb seu central a Catalunya, empreses gestores de destinació, organitzadores professionals de congressos i explotadores d’habitatges d’ús turístic.

Establiments i activitats d’interès turístic: persones o empreses que contribueixen a dinamitzar el turisme i afavoreixen les estades al territori.

Guies de turisme habilitats.

Les despeses subvencionables amb aquesta línia són les despeses corrents necessàries per a la reactivació de l’activitat habitual que els autònoms o les empreses desenvolupaven amb anterioritat al reial decret 463/2020, de 14 de març, i a les quals hauran de fer front quan s’aixequi la suspensió de la seva activitat habitual. Consistiran concretament en els pagaments corresponents als lloguers, les quotes de préstecs, els proveïdors, els serveis bàsics, els subministraments i els sous.

Avui dia 16 s’obra termini de presentació de les sol.licituds, i aquestes s’admetran fins a exhaurir pressupost.

Si és del vostre interès acollir-vos aquesta subvenció, poseu-vos amb contacte amb nosaltres per tal d’informar-vos si compliu tots els requisits establerts a la Ordre, per fer la tramitació corresponent.

Per obtenir els meus informació podeu contactar amb el

Departament laboral de: www.cudos-consultors-com

Tel: 973.450.555 Balaguer

Tel: 973 28 28 18 Lleida

Et pots subscriure al nostre butlletí de notícies aquí