Quatre fases per tornar a la «normalitat» a finals de juny. Tindrà quatre fases, s’aplicarà per províncies i s’allargarà fins a finals de juny o principis de juliol, sempre en funció del grau d’afectació i de l’evolució de l’epidèmia. Així serà el pla de desescalada que ha dissenyat el govern espanyol per fer la transició cap a l’anomenada “nova normalitat”, nom amb què s’ha batejat l’etapa fins que es trobi una vacuna contra el coronavirus.

El desconfinament es posarà en marxa aquest mateix cap de setmana amb la fase 0 o preparatòria, tot i que oficialment arrencarà el 4 de maig. Cada estadi tindrà una durada de dues setmanes, però es podrà allargar en cas que els marcadors epidemiològics desaconsellin passar de fase.

El ritme de desescalada, per tant, serà “asimètric” i la unitat territorial -en contra del criteri de la Generalitat- serà la província. A mesura que es vagin superant etapes, s’aniran aixecant les mesures restrictives fins a concloure tot el procés, que serà d’entre sis i vuit setmanes. Algunes províncies acabaran abans. D’altres, més tard.

Quatre fases per tornar a la «normalitat» a finals de juny

Quatre fases per tornar a una “nova normalitat” a finals de juny. Així serà el pla de desconfinament que ha desgranat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquesta tarda des de la Moncloa. El control de l’epidèmia és el que determinarà la velocitat del desconfiament, que es farà de manera “gradual, asimètrica i coordinada” i amb una unitat territorial que genera controvèrsia: la província i les illes.

Per aquesta desescalada, que tindrà una durada d’entre sis i vuit setmanes en funció de l’afectació de cada territori, ja ha deixat clar que caldrà prorrogar l’estat d’alarma. L’actual caduca el 9 de maig, amb la qual cosa ha donat per fet que no només es tornarà allargar 15 dies més, final 25 de maig, sinó que proablement n’hi haurà més fins a completar la transició cap a l’anomenada “nova normalitat”.
La transició tindrà quatre fases. La primera, la fase zero, és la fase de preparació de desescalada, que s’inaugurarà el 4 de maig. Un primer tast serà ha aquest dissabte, quan a més dels passeigs dels nens, es permetran també sortides dels adults i de la gent gran per fer esport i passejar. En aquesta fase zero, s’obriran petits espais d’activitats econòmiques. Un exemple són locals que podran obrir amb cita prèvia per atendre el públic o restaurants per recollir comandes a domicili però no per consumir en els locals. Es permetrà també l’obertura d’entrenaments individuals d’esportistes professionals i entrenaments de les lligues professionals.

Per Obtenir més informació podeu contactar amb www.cudos-consultors-com

Tel: 973.450.555 Balaguer

Tel: 973 28 28 18 Lleida

Et pots Subscriure al nostre butlletí de notícies aquí