Notícies Jurídiques

Loteries reactiva els terminis de pagament i caducitat dels seus premis

Els terminis de caducitat i cobrament dels premis de la loteria nacional es reactivaran el 25 de maig. Així ho ha anunciat la Direcció de Loteries i Apostes de l’Estat aquest divendres, en una nota de premsa. El 18 de maig es van reprendre el pagament d’aquells premis que es poden cobrar en quiosc, és a dir, els que no superen un import de 2.000 euros. Ara es reprèn els terminis de cobrament de la resta de premis, que s’abonen en sucursals bancàries.

Així, els sortejos celebrats fins al 25 de maig reprendran els terminis pausats. Quant als celebrats després del 25 de maig, iniciaran el còmput ordinari, això és, tres mesos des que s’anuncia el guanyador.

Les condicions de la reactivació d’aquests terminis estan recollides en la Resolució de 14 de maig de 2020, de la Secretaria d’Estat de Drets Socials, que regula unes certes mesures sobre els jocs de l’ONCE.

La normativa, en vigor des d’aquest dissabte 23, està disponible en aquest enllaç.

El Suprem assenyala que la presentació de la declaració-resumeixen anual de l’IVA manca d’eficàcia interruptible de la prescripció.

En una recent sentència de 18 de maig de 2020, la Secció Segona de la Sala Tercera del Tribunal Suprem declara que la falta de contingut liquidatori de la declaració-resumeixen anual de l’Impost sobre el Valor Afegit, el discutible caràcter “rectificador” de les liquidacions prèvies i el canvi de règim jurídic, quan la normativa vigent assenyala –ara- que no han d’acompanyar-se al model les liquidacions trimestrals, determina que aquest resum anual (el model 390) manca d’eficàcia interruptible del dret de l’Administració a determinar el deute tributari dels períodes mensuals o trimestrals del període anual corresponent.

Es modifica, així, la doctrina jurisprudencial que, en relació amb la Llei General Tributària de 1963, havia atorgat eficàcia interruptible a la presentació d’aquesta declaració.

La nova jurisprudència resulta coincident amb el criteri del Tribunal Economicoadministratiu Central que, en les seves resolucions posteriors a la vigent Llei General Tributària, s’havia apartat de l’anterior jurisprudència del Tribunal Suprem.

Via Noticias Juridicas

Per obtenir a els meus informació podeu contactar amb: www.cudos-consultors-com

Tel: 973.450.555 Balaguer

Tel: 973 28 28 18 Lleida

Et pots subscriure al nostre butlletí de notícies aquí