L'assegurança haurà d'indemnitzar a un restaurant que va tancar per la Covid-19.

L’Audiència Provincial de Girona ha decidit que una asseguradora ha d’indemnitzar a un restaurant que va tancar durant l’estat d’alarma decretat per la pandèmia de coronavirus, ja que la pòlissa no excloïa la “paralització per resolució governativa davant una pandèmia”. La fallada podria obrir la porta a una onada de reclamacions per part dels milers d’empreses que en tota Espanya van haver de tancar durant l’estat alarma decretat per la Covid-19, que es va prolongar entre el 15 de març i el 21 de juny de 2020.

El 13 de febrer de 2020,

el local va contractar amb SegurCaixa Adeslas una assegurança que, entre altres contingències, cobria la “paralització d’activitat” durant un període de 30 dies, a raó de 200 euros diaris -6.000 euros en total-. A causa de l’estat d’alarma, el restaurant va tancar i va reclamar a l’asseguradora la indemnització, al que aquesta va al·legar que “en cap lloc” de la pòlissa es diu que es cobreixin, com si es tractés d’un dels sinistres que totes dues parts tinguessin la intenció d’assegurar, “les despeses de paralització derivada d’una resolució governativa davant una pandèmia”.

En primera instància, un jutjat de Girona va desestimar la demanda de la pizzeria, a la qual ara l’Audiència Provincial ha donat la raó, en una fallada que és ferma i no cal recórrer. En sentència datada el passat 3 de febrer, l’Audiència de Girona entén que, encara que l’eventualitat del tancament per pandèmia no està expressament inclosa en la pòlissa tampoc està exclòs, per la qual cosa no atendre la reclamació del restaurant limitaria els seus drets.

La pòlissa cobria “de manera expressa la pèrdua de beneficis i la paralització de l’activitat”, que és el que va ocórrer amb el restaurant durant l’estat d’alarma. Acceptar el contrari, afegeix la sentència, suposaria tant com restringir la cobertura esperada per l’assegurat, deixant desnaturalitzada la paralització del negoci cobert, en principi, pel segur contractat.

Via: La Vanguardia

Per obtenir més informació podeu contactar amb: www.cudos-consultors-com

Tel: 973.450.555 Balaguer

Tel: 973 28 28 18 Lleida

Tel: 973 64 32 32 Vielha

Et pots subscriure al nostre butlletí de notícies.