Benvolgudes i benvolguts,

Us adjuntem en aquest post del nostre bloc informació rellevant de tots els decrets que s’estan posant en marxa pel Govern de l’Estat Espanyol o els seus organismes oficials.

Informació important sobre el COVID-19 i el Govern de l’Estat.

-. Document elaborat per la pròpia agència tributària, referent a preguntes i respostes sobre el RDL 8/2020.

Bàsicament tota la informació que conté es correspon amb la circular que ja us hem fet arribar, però en format de preguntes-respostes. Clica aquí.

-. Adjuntem resolució de transports, referents als tacògrafs, autoritzacions de conductor professional i carnets professionals, que segurament és de l’interès de tothom que transporta mercaderies (sobretot en l’àmbit públic). Clica aquí.

-. Us adjuntem dos comunicats: un oficial del Ministerio, i l’altre d’ATA (Federació d’Associacions de Treballadors Autònoms), en què podeu llegir tant de fonts oficials com de l’associació, que els autònoms que hagin estat obligats a tancar (restauració, comerç minorista…) quedaran exonerats de pagar la quota d’autònoms i, a més, podran percebre fins el 70% de la base de cotització.

La diferència fonamental és que el comunicat oficial segueix parlant únicament de treballadors autònoms i, en canvi, l’ATA s’atreveix també a incloure els autònoms “societaris” dins els que poden sol·licitar (a través de la Mútua) tant la suspensió de la quota com el cobrament de la percepció per cessament d’activitat.

Tant bon punt estiguem en condicions d’ajudar-vos en la tramitació d’aquests ajuts (reiterem, a través de la Mútua, amb la que podeu contactar quan vulgueu per conèixer si ja tenen els sistemes preparats) i a partir de l’1 d’abril, l’ajut de 2000 euros que podreu percebre també de la Generalitat.

Clica aquí i aquí.

Només un aclariment

per evitar malentesos: els ajuts als autònoms aprovats tant pel Gobierno central com per la Generalitat (en el primer cas, dispensa de pagament de la quota i cobrament del 70% de la base i en el segon 2.000 euros) SÓN INCOMPATIBLES ENTRE SI.

Per tant, haureu d’optar entre sol·licitar una o l’altra. Sembla recomanable (sempre que es donin les condicions -o cessament d’activitats o descens de facturació del 75%-) optar per la del Ministerio, donat que la de la Generalitat consisteix en un pagament de 2.000 euros a tant alçat un cop -per ara- (això si, l’únic que cal demostrar és una facturació inferior a la de març de 2019).

Per ara, en la majoria de Mútues (per on es canalitza la sol·licitud del Ministerio) encara no tenen disponible el formulari. L’ajut de la Generalitat, com ja hem comunicat en d’altres informacions, es podrà sol·licitar a partir de l’1 d’abril.

Seguirem informant-vos de les novetats que vagin produint-se en aquest afer i d’altres que puguin ser del vostre interès.

US DEMANEM, SI US PLAU, QUE LLEGIU EL QUE US ANEM ENVIANT I ENS CONSULTEU ALLÒ QUE NO ENTENGUEU… ÉS FORÇA COMPLICAT PODER CONTACTAR TELEFÒNICAMENT AMB TOTS I CADASCUN DE VOSALTRES. GRÀCIES PER LA VOSTRA COMPRENSIÓ I COL·LABORACIÓ.

A banda de l’informació Fiscal us adjuntem un document sobre ciberseguretat esperem que ho llegiu sencer o no, simplement és un avís del perill que podem córrer aquests dies en rebre correus electrònics sobre el COVID-19 (coronavirus), però no serà sobra estar una mica atents i sospitar de correus “estranys”. Abans d’obrir-los, penseu un parell de cops.

Clica aquí.

Documentació (en pdf) a tenir molt en compte i que es pot descarregar.. Actualitzat 21-3-2020

Autònoms mesures execcionals.

Certificat autoresponsble de desplaçament.

Certificat desplaçament.

Circular Coronaviris COVID-19

Informació  sobre el ERTO

Preguntes freqüents dels autònoms en relació amb els efectes del Covid-19

BOE 14 de Març

BOE 18 de Març

 

Estat d’alarma. Mesures crisi sanitària COVID-19

 

Per obtenir els meus informació podeu contactar amb el

Departament Fiscal de:www.cudos-consultors-com

O pel al correu electrònic del teu  assesor Fiscal o Laboral.

Et pots subscriure al nostre butlletí de notícies aquí