L’Agència Tributària està actualitzant les seves formes de contactar amb els ciutadans. I és que adaptar-se als nous temps també és imperatiu per a les administracions. Més encara si tenim en compte les actuals circumstàncies derivades de l’coronavirus.

Hisienda incorpora videoconferències.

Tant és així que ha afegit les videoconferències com una nova opció perquè els usuaris puguin realitzar consultes i, alhora, per a realitzar inspeccions. Inclosos els autònoms i les empreses, amb l’objectiu d’avançar en dubtes o procediments oberts.

La interfície es pot veure a aquest enllaç , destaca per la seva senzillesa, d’acord amb els seus colors corporatius i amb un botó blau que crida a l’acció de “Començar videoconferència”. L’eina que l’Agència Tributària ha integrat per a les videoconferències és Zoom, una de les més usades de el món i amb un nivell de compatibilitat de l’98%.

Requisits tècnics

No obstant això, hi ha requisits tècnics per poder usar aquesta opció, com disposar d’un navegador i una versió compatible. No tindràs problemes ni amb Google Chrome, ni amb Mozilla Firefox, Opera o Microsoft Edge. Sí amb Internet Explorer.

D’altra banda, hauràs de tenir un micròfon i un altaveu per poder usar l’eina. En el cas d’ordinadors de sobretaula, es recomana usar auriculars amb micròfon. En qualsevol cas, és recomanable realitzar trucada de prova a través d’Zoom abans de la teva cita amb Hisenda.

Per major tranquil·litat, en aquest enllaç que facilita la mateixa Agència Tributària podràs accedir a tot tipus de proves de so i vídeo amb Zoom .

Consultes, … i inspeccions

Les inspeccions fiscals per videoconferència són una forma d’accelerar qualsevol procés de requeriment o inspeción en temps de coronavirus. Així ve especificat en el Reial decret llei 22/2020.

S’hi aclareix que l’objectiu és habilitar l’actuació d’Hisenda per la via online, amb l’objectiu de valorar els procediments d’aplicació dels tributs. Això sí, tal com s’aclareix en la disposició final primera, serà necessària en tot moment la conformitat per part de l’obligat tributari. I sempre que es garanteixi la seguretat i validesa dels documents que puguin incorporar-se en aquestes reunions en línia.

Via: Cinco Dias

Per obtenir més informació podeu contactar amb: www.cudos-consultors-com

Tel: 973.450.555 Balaguer
Tel: 973 28 28 18 Lleida
Tel: 973 64 32 32 Vielha

Et pots subscriure al nostre butlletí de notícies.