La patronal Foment de l’Treball reclama un “pla de rescat amb ajudes directes” per evitar “una situació catastròfica” en els sectors econòmics més afectats per la crisi de l’covid-19. A judicio d’aquesta organització és imprescindible allargar els ertes per força major en les condicions de març fins que sigui necessari.

Foment reclama un pla de rescat per als sectors més afectats

En un comunicat, la principal patronal catalana alerta així de la situació de sectors com el turisme, l’hostaleria, la restauració, les agències de viatge, el comerç, el transport, l’automoció, la cultura i les activitats esportives i, a el mateix temps , denuncia la “passivitat” de les administracions.

La patronal que presideix Josep Sánchez Llibre urgeix a les administracions a adoptar “mesures urgents i contundent es” per salvar llocs de treball, i adverteix: “Si algú interpreta que això és fer pressió interessada, no ha entès el funcionament d’una societat democràtica” .

Foment creu que Espanya està “a la cua dels països de la UE” en ajudes als sectors més afectats per la crisi, i estima que el sector de l’turisme, per exemple, hauria de rebre entre el 20 i el 25% dels fons europeus per a Espanya.

Així mateix, demana allargar els ertes per raons de força major en les condicions originals de març “per a les empreses que han de mantenir parada la seva activitat fins que, com a mínim, es constati una situació d’estabilitat palpable que permeti el desenvolupament normal de la seva activitat”.

“Aquest requeriment és indispensable si es pretén ajudar a la supervivència de les empreses en la situació actual”, sosté Foment. I és que, segons el parer d’aquesta organització, “els governs han de transmetre confiança i credibilitat en les seves decisions” i no prendre decisions sobtades que generin “confusió i alarma”.

Per això, apel·la a dirigir els fons europeus, prioritàriament, a incentivar la recuperació ia donar ajudes a les empreses que pateixen encara restriccions a la seva activitat. La patronal catalana demana a Govern, als partits i als grups un esforç per pactar uns pressupostos de l’Estat per a 2021 “que siguin els veritables comptes públics de la recuperació econòmica”.

Així mateix, apel·la a dur a terme una comunicació més adequada i pedagògica, que eviti alarmar l’opinió pública local, nacional i internacional, i mostra la seva preocupació pels missatges “poc clars” divulgats aquests dies, que han generat “confusió en els mercats internacionals “, apunta.

Via: El Periódico

Per obtenir més informació podeu contactar amb: www.cudos-consultors-com

Tel: 973.450.555 Balaguer
Tel: 973 28 28 18 Lleida
Tel: 973 64 32 32 Vielha

Et pots subscriure al nostre butlletí de notícies.