Els primers fons europeus aniran a empreses d'entre 10 i 49 empleats

El Govern ja està preparant una primera convocatòria perquè les empreses d’entre 10 i 49 treballadors rebin els primers fons europeus. S’espera, segons ha anunciat la secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, que aquesta primera convocatòria de el Pla de digitalització de Pimes comenci a funcionar abans de final d’any.

Artigas ha explicat que a través del Pla de Digitalització de Pimes s’espera realitzar una inversió pública de fons europeus que sigui de 5.000 milions d’euros. La durada d’aquesta inversió seria fins 2023.

A través d’aquesta convocatòria es pretén accelerar la digitalització d’un milió i mig de petites i mitjanes empreses. La majoria d’elles, un 80% són autònoms i microempreses.

Segons la secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, un dels desafiaments presents en l’agenda de Govern per aquest semestre és facilitar la digitalització empresarial. Per a això aclareix que “les grans empreses es llegeixen el BOE, però les pimes no i tenim un problema de capil·laritat, no és senzill, aquí les associacions i grans empreses tenen una gran tasca de difusió que poden fer”.

Registrar una empresa en línia

És per això pel que el Govern ja està ultimant amb els col·legis de registradors i notaris la dotació de tecnologia necessària “per poder registrar una empresa totalment de forma digital”. Segons ha afegit, Espanya podria arribar a convertir-se en el primer país d’Europa en el qual es pugui constituir una societat totalment online.

D’altra banda, la digitalització també ha d’arribar a les administracions públiques. En aquest sentit, el Govern espera que el 50% dels serveis públics estiguin ja disponibles a través del telèfon mòbil en l’any 2025. Per a això es començarà amb la ‘carpeta ciutadana’. “Anem a llançar la carpeta ciutadana pel mòbil, on podràs tenir tota la interacció amb el teu Administració”, ha indicat Artigas.

D’altra banda, la secretària d’Estat ha informat que el Govern està tancant un acord amb la Comissió Europea perquè Espanya sigui el país pilot de proves de el nou reglament d’Intel·ligència Artificial.

Via: Cinco Dias

Per obtenir més informació podeu contactar amb: www.cudos-consultors-com

Tel: 973.450.555 Balaguer

Tel: 973 28 28 18 Lleida

Tel: 973 64 32 32 Vielha

Et pots subscriure al nostre butlletí de notícies.