El Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions llança el portal Import@ss

Aquesta aplicació ofereix dades actualitzades, com els de la vida laboral, i permet fer fins a 40 tràmits com a altes i baixes de treballadors de la llar. En la presentació, en la qual va participar el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, es va exposar el nou portal, ja disponible, en el qual es pot consultar la vida laboral, per exemple, en detectar-se que és dels informes més demandats pels ciutadans. També es pot obtenir el número de la Seguretat Social i donar d’alta a empleats de la llar. El mateix Escrivá, durant la presentació, ha accedit a l’aplicació des del seu telèfon mòbil i ha comprovat que contenia tota la seva vida laboral.

La nova web, que està adaptada per a mòbils i tauletes,

s’ha organitzat distingint una pàgina principal o d’accés públic, i una àrea personal. L’àrea pública conté tota la informació necessària per a realitzar qualsevol tràmit o gestió, en un llenguatge pròxim i comprensible per qualsevol ciutadà i s’organitza en quatre categories: vida laboral i informes; altes, baixes i modificacions; consulta de pagaments i deutes, i modificacions.

Es podrà donar d’alta a un empleat de la llar o obtenir un document que acrediti que s’està al corrent en el pagament dels deutes amb la Seguretat Social. Des del Ministeri van explicar que s’ha posat el focus en l’ocupació en la llar per haver detectat que aquests treballadors usen bastant el mòbil, però els tràmits que fan amb la Seguretat Social són confusos.

En l’àrea personal, una vegada que s’accedeix amb els mitjans d’acreditació habilitats (via SMS, sistema Cl@ve o certificat digital), el ciutadà visualitza totes les seves dades, situacions laborals actuals, vida laboral i situacions específiques tant si és un treballador o un ocupador de llar.

Aquesta nova eina permet,

de forma molt senzilla i fàcil, donar d’alta a un empleat de la llar amb un únic tramiti que s’adapta a les circumstàncies de cada usuari. A més, ofereix la possibilitat de generar esborranys de l’alta, mostrar la quota durant el tràmit, emetre resguards de sol·licitud, permet el control de la família nombrosa en línia…

En el cas dels treballadors i ocupadors de la llar, en el disseny del portal s’ha tingut en compte el llenguatge, la formulació de les preguntes per a guiar a l’usuari en la navegació i en els missatges i s’ha inclòs un simulador que calcula la quota mensual a pagar si es dóna d’alta a un empleat de la llar.

El ministre va ser preguntat sobre si en aquest portal s’inclourà la possibilitat de calcular la pensió i va respondre que, de moment, continua vigent la reforma de pensions de 2013 encara que estigui suspesa de facto i “amb l’acord del Pacte de Toledo i amb el que estem treballant el que estem tractant és portar certitud a tots els jubilats i que sàpiguen exactament quina serà la seva pensió”.

“Quan estigui es podrà establir mecanismes de consulta on la certitud serà molt major”, va dir Escrivá. Referent a això, el ministre va insistir que espera que es pugui culminar “enguany” la reforma per a assegurar el poder adquisitiu dels pensionistes i “puguem fer càlculs d’una forma molt precisa”.

Via Expansión

Per obtenir més informació podeu contactar amb: www.cudos-consultors-com

Tel: 973.450.555 Balaguer

Tel: 973 28 28 18 Lleida

Tel: 973 64 32 32 Vielha

Et pots subscriure al nostre butlletí de notícies.