Mapfre crea una assegurança de dependència per a majors de 55 anys

Mapfre ha creat una assegurança de dependència per a sèniors que cobreix tota mena de dependència i ofereix una garantia opcional de defunció que permet el rescat de part de les primes pagades.

Segons ha informat la companyia aquest dijous, aquesta assegurança de vida incorpora cobertura per a casos de dependència moderada, severa i gran dependència i està adreçada a persones d’entre 55 i 75 anys que es vulguin garantir una prestació mensual i vitalícia en cas de dependència.

L’objectiu de Mapfre és oferir protecció als seus clients des del primer moment en què es produeixi la situació de dependència, sense necessitat que hagin d’esperar una declaració oficial: un pèrit de la companyia reconeixerà la persona com a dependent (en funció de criteris mèdics objectius) i l’assegurat començarà a percebre la renda establerta, que podrà ser elegida a l’hora de contractar l’assegurança entre 100 i 1.500 euros.

En els casos en què es determina que la situació de la persona és de dependència moderada, l’assegurat rebrà el capital fixat prèviament per a aquesta garantia i la pòlissa continuarà en vigor, i la quantitat a percebre l’equivalent a sis mensualitats de la renda establerta .

Els assegurats poden incloure opcionalment una garantia de defunció que permeti el rescat de les primes, de manera que si el client que contracta aquesta cobertura decideix donar de baixa la seva assegurança, podrà rescatar el 50% de les primes satisfetes fins ara (o la provisió matemàtica, el menor dels dos casos). Si l’assegurat mor, aquesta indemnització s’abona als beneficiaris.

El conseller delegat de Mapfre Vida, Raúl Costilla, ha destacat la conveniència d’aquest producte, en un escenari on “no sempre es pot accedir a les prestacions de dependència”.

“Amb l’elevada esperança de vida que hi ha a Espanya, la demanda és molt alta i els recursos públics no són il·limitats. Amb aquesta solució, els nostres clients poden viure més tranquils i saben que, si arriben a trobar-se en aquesta situació, comptaran amb una ajuda per fer-hi front, a la qual podran accedir de manera ràpida i sense complicacions”, ha explicat.

Segons dades d’Institut Nacional d’Estadística (INE), a Espanya hi ha al voltant de 9 milions de persones més grans de 65 anys, de les quals prop de 3 milions han arribat a l’edat de 80 anys, i la previsió és que el 2065 el col·lectiu més gran de 65 anys superi les 14 milions de persones i representi un 34,6% del total de la població en aquell moment.

D’altra banda, la informació de l’Imserso reflecteix que actualment més de 1,2 milions de persones estan rebent alguna prestació pública de dependència a Espanya, mentre que aquest ajut ha estat sol·licitat per prop d’1,9 milions.

“Davant aquestes dades, garantir l’accés a serveis de dependència, i fer-ho amb les prestacions suficients, de forma àgil i en un termini curt, és fonamental per proporcionar l’atenció i les cures que necessita una població tan envellida i garantir l’adequat funcionament de la societat”, ha ressaltat Mapfre. La nova assegurança de dependència se suma al catàleg de serveis i solucions per a sèniors de Mapfre, que ha reiterat el seu compromís amb aquest col·lectiu, per al qual va llançar fa una mica més d’un any ‘Generación Senior’, una proposta de valor que ofereix solucions per a la gent gran i les seves famílies.