El coronavirus ha sumit en el pessimisme als departaments de recursos humans de les empreses. Segons un informe d’Infoempleo i Adecco presentat ahir, tot just un terç, el 29,5% preveu contractar aquest any, per el 75,4% que ho anava a fer al febrer, abans d’arribar el cop de la pandèmia. A més, el 30% de companyies planeja retallades salarials i han augmentat un 40% els plans de reducció de personal fins al juny. Sense anar més lluny, el 55% de les empreses ha realitzat acomiadaments en els últims tres mesos. Les dades s’extreuen de més de 6.000 enquestes.

Cauen a 29% les empreses que preveuen contractar

Entre els grans pors per al que queda d’exercici, empreses i professionals temen que no es reactivi el consum, l’aparició de rebrots i els canvis d’hàbits o gustos de client. Fa un any els seus grans preocupacions eren captar i retenir el talent. Ja queda molt enrere: “El grau d’incertesa actual és tan alt que no hi ha una resposta correcta que asseguri la supervivència empresarial.

Els grans pors és que no es reactivi el consum, l’aparició de rebrots i els canvis d’hàbits i gustos de el client

En la nova normalitat, l’escenari menys probable és el de la tornada a la realitat pre-Covid “, va alertar Teresa Tomàs, a el front d’Infoempleo. Com a mostra, les ofertes d’ocupació. El confinament va enfonsar el mercat. En els dos mesos que van seguir a l’estat d’alarma, les ofertes van caure un 70% respecte a l’any anterior. Van patir més hostaleria i turisme (-90,2%), consultoria (-87,9%), automòbil (-85,4%) i metall (-84,6%) i distribució majorista (-84,6%).

A l’altra cara de la moneda, la missatgeria. “El perfil de repartidor ha estat el que més ofertes d’ocupació va acumular: un 5,3% de totes les publicades”, s’apunta en l’estudi. Va passar de 944 ofertes a 2.370, el 151% més. Després del de repartidor, el lloc que més ofertes va acumular en el confinament va ser el de professor, amb el 5,2%
de l’total; agent d’assegurances (3,8%); comercial (3,8%); operari (3,7%); mosso de magatzem (3,6%); i operari de neteja (3,4%). També destaquen ocupacions lligades a la cura i salut de majors, com a auxiliar de geriatria (2,4%) o infermer geriàtric (2,1%). Així mateix, els sectors més afectats pel virus, com a construcció i indústria, podrien liderar la recuperació, va destacar Javier Blasco, director de l’Adecco Group Institute.

Un altre dels canvis que recull l’estudi és la implementació de l’teletreball. Entre les empreses que l’han aplicat, el 24%
valora com a molt bona l’adaptació de la plantilla a la feina en remot, el 67% com a bona i el 8,5% com a dolenta o molt dolenta. Per establir bases comunes, hi ha un ampli consens sobre la necessitat de regular la modalitat, segons el 86% de les empreses.

Via: La Vanguardia

Per obtenir més informació podeu contactar amb: www.cudos-consultors-com

Tel: 973.450.555 Balaguer
Tel: 973 28 28 18 Lleida
Tel: 973 64 32 32 Vielha

Et pots subscriure al nostre butlletí de notícies.