Adéu al triangle

El pròxim estiu, començarem a acomiadar-nos dels tradicionals triangles d’emergència que ens acompanyen des de juliol de 1999. Arriba la renovada V-16. Es tracta d’un dispositiu lluminós intermitent de color taronja. Substitueix als triangles que usàvem des de 1999.

Com s’utilitza?

Per a senyalitzar que ens hem quedat detinguts en la via, situarem el dispositiu lluminós en la part més alta possible del vehicle. Garantim així la seva màxima visibilitat. Per a col·locar-ho, no necessitem sortir del vehicle ni caminar per la calçada sortejant el trànsit, com ocorria fins ara amb els triangles.

Com em localitza?

El dispositiu incorpora un sistema de GEO localització que, una vegada activat, envia cada 100 segons la ubicació del vehicle detingut al núvol DGT 3.0, perquè aquesta informació arribi als altres conductors.

Des de quan?

A partir de l’1 de juliol de 2021. Encara que, fins a l’1 de gener de 2026, podrem utilitzar els triangles i el nou senyal (amb o sense GEO posicionament). Des d’aquesta data, l’única cosa permesa per a senyalitzar les incidències serà el senyal lluminós amb GEO localització.

Per què es canvia?

La modificació del senyal V-16 (denominació oficial, segons el Reglament General de Vehicles) està inclosa en el Reial decret que regula els serveis d’auxili en via pública. Jorge Ordás, subdirector general de Gestió de la Mobilitat i Tecnologia de la DGT, explica que es retiren els triangles d’emergència a causa de l’elevat nombre d’atropellaments mortals que es produïen quan els conductors sortien dels seus vehicles a col·locar-los o recollir-los després d’haver sofert un contratemps en la via (veure requadre).

Via: DGT

Per obtenir més informació podeu contactar amb: www.cudos-consultors-com

Tel: 973.450.555 Balaguer

Tel: 973 28 28 18 Lleida

Tel: 973 64 32 32 Vielha

Et pots subscriure al nostre butlletí de notícies.