Requisits i normes per a l’apertura de piscines comunitaries. El panorama d’incertesa que es presenta en tots els àmbits amb aquesta crisi sanitària arriba també a les comunitats de propietaris, donat que són moltes les que ara mateix plantegen preguntes per a saber en quines condicions obrir i sota qui estarà la responsabilitat, tot això tenint en compte que podran obrir en arribar la Fase 2 de la desescalada.

Requisits i normes per a l’apertura de piscines comunitaries.

Què diu la llei sobre l’obertura de les piscines?

Segons es va publicar el passat 16 de maig en el Boletín Oficial del Estado (BOE), es podrà procedir a l’obertura al públic de les piscines en la Fase 2 sempre que es respectin, les condicions exigides, com fer-ho amb un aforament màxim del 30% de l’habitual.

A més, serà necessària la distribució d’espais en el recinte, de manera que, segons la grandària de les pròpies piscines, és possible que aquest aforament hagi de ser fins i tot menor del 30%, ja que “es reduirà aquest aforament a l’efecte de complir amb la distància de seguretat”.

La neteja i desinfecció de les instal·lacions serà també fonamental per al correcte funcionament i cura de la salut dels banyistes. Això inclou no sols el vas sinó també els lavabos i vestuaris en els quals “no es podrà fer ús de les dutxes”, i en general qualsevol espai del qual hagi de fer ús el banyista durant el temps en què aquest és a la instal·lació.

Hi ha diferències en l’obertura de piscines públiques i privades?

La norma no fa diferència entre piscines públiques i piscines d’ús privat. Les condicions per a poder obrir són les mateixes per a ambdues: reducció de l’aforament a un terç i sempre amb cita prèvia, senyalització dels espais comuns per a garantir els dos metres de distància entre usuaris evitant així el contacte, igual que s’aplica al carrer, i la desinfecció diària de tota la instal·lació prèvia a la seva obertura. I també “s’hauran de netejar i desinfectar els diferents equips i materials com, vas, sureres, material auxiliar de classes, reixeta perimetral, farmaciola, taquilles, així com qualsevol altre en contacte amb els usuaris, que formi part de la instal·lació”. A més “en aquelles superfícies en contacte freqüent amb les mans dels usuaris, com a poms de les portes dels vestuaris, o baranes, s’haurà de dur a terme una neteja i desinfecció, almenys tres vegades al dia”.

Qui assumeix la responsabilitat en la piscina comunitaria?

La responsabilitat i per tant la decisió d’obrir o no la piscina serà de cada comunitat de veïns, segons els acords en la Junta General de Propietaris, assumint en tot moment la regulació marcada segons exigeix la Fase 2, quan correspongui a cada regió sanitària, i tenint en compte que, si no poden complir amb les condicions establertes pel Ministeri de Sanitat per a la seva obertura, hauran de romandre tancades.

Per obtenir a els meus informació podeu contactar amb el departament Jurídic de:

www.cudos-consultors-com

Tel: 973.450.555 Balaguer

Tel: 973 28 28 18 Lleida

Et pots subscriure al nostre butlletí de notícies aquí