Que fer en una col·lisió amb un animal

L’any passat a les carreteres lleidatanes hi va haver 677 sinistres amb animals, això significa un 30% de la totalitat dels accidents a Lleida.

La irrupció de la fauna a les carreteres lleidatanes, ha anat amb augment des de l’inici del confinament i aquest any el 50% dels accidents són causats per animals

La majoria d’accidents es concentra durant la nit o en hores de poca llum. Concretament, entre les 19 h i les 7 h es registra el 59% dels accidents amb animals. En aquesta franja destaca el fet que de les 00:00 hores a les 7:00 es registra el 26% dels accidents i cal reflexionar que hi ha molt menys trafic.

Evitar donar cop de volant i moviments bruscos: es pot perdre el control del vehicle i provocar un accident o sortida de via.

  1. . Si la col·lisió amb un animal és inevitable, s’ha de mantenir la vista cap a on es vulgui emportar el vehicle (mai mirar a l’animal), trepitjar el fre a fons i tractar de xocar a evitar cops de volant i moviments bruscos: es pot perdre el control del vehicle i provocar un accident o sortir-se de la via.
  2. . Si la col·lisió amb un animal és inevitable, s’ha de mantenir la vista cap a on es vulgui emportar el vehicle (mai mirar a l’animal), trepitjar el fre a fons i tractar de xocar en angle (no frontalment). Just abans de l’impacte, és convenient aixecar el peu del fre per a aixecar el morro del vehicle i reduir les possibilitats que l’animal acabi estavellant-se contra el parabrisa.
  3. . Després de xocar amb un animal, cal detenir-se quan sigui possible en un lloc segur, fora de la calçada, senyalitzar la parada, posar-nos l’armilla reflectora, comprovar l’estat del vehicle i cridar a l’Autoritat o els seus Agents per a comunicar el fet. No cal acostar-se mai als animals ferits. Posteriorment, ha de contactar-se amb l’assegurança per a comunicar els danys que hagi pogut sofrir el vehicle.
  4. . Angle (no frontalment). Just abans de l’impacte, és convenient aixecar el peu del fre per a aixecar el morro del vehicle i reduir les possibilitats que l’animal acabi estavellant-se contra el parabrisa.
  5. . Xocar amb un animal, cal detenir-se quan sigui possible en un lloc segur, fora de la calçada, senyalitzar la parada, posar-nos l’armilla reflectora, comprovar l’estat del vehicle i cridar a l’Autoritat o els seus Agents per a comunicar el fet.
  6. . No cal acostar-se mai als animals ferits. Posteriorment, ha de contactar-se amb l’assegurança per a comunicar els danys que hagi pogut sofrir de la col·lisió amb un animal
  7. . Evitar cops de volat i moviments bruscos: es pot perdre el control del vehicle i provocar un accident o sortir-se de la via.
  8. . Si la col·lisió amb un animal és inevitable, s’ha de mantenir la vista cap a on es vulgui emportar el vehicle (mai mirar a l’animal), trepitjar el fre a fons i tractar de xocar en angle (no frontalment). Just abans de l’impacte, és convenient aixecar el peu del fre per a aixecar el morro del vehicle i reduir les possibilitats que l’animal acabi estavellant-se contra el parabrisa.
  9. . Després de xocar amb un animal, cal detenir-se quan sigui possible en un lloc segur, fora de la calçada, senyalitzar la parada, posar-nos l’armilla reflectora, comprovar l’estat del vehicle i cridar a l’Autoritat o els seus Agents per a comunicar el fet. No cal acostar-se mai als animals ferits. Posteriorment, ha de contactar-se amb l’assegurança per a comunicar els danys que hagi pogut sofrir el vehicle.

Per obtenir més informació podeu contactar amb: www.cudos-consultors-com

Tel: 973.450.555 Balaguer

Tel: 973 28 28 18 Lleida

Tel: 973 64 32 32 Vielha

Et pots subscriure al nostre butlletí de notícies.