¿Empreses moroses multades? La Comissió de Reconstrucció Social i Econòmica de Congrés dels Diputats avança en la posada en marxa d’un règim sancionador per a aquelles empreses que no paguin quan han de fer-ho.
Segons un estudi de l’PIMEC de no fer res a l’respecte es podria provocar el tancament de l’8,6% de les pimes industrials. L’absència de liquiditat i la morositat són els problemes principals als quals s’enfronten aquest tipus d’empreses, de fet, indiquen que les administracions públiques ja deuen uns 14.000 milions d’euros a aquest tipus d’empreses.
Entre les mesures que sol·liciten per evitar el tancament de companyies per aquest motiu destaca el que les empreses cotitzades, sense problemes de liquiditat ni de finançament, abonin els 122.000 milions pendents de pagament als seus proveïdors, que els ajuntaments alliberin els 12.000 milions de romanents que tenen en comptes corrents per salvar autònoms i pimes o que es canviï el criteri d’ingrés de l’IVA i només es declari el que s’ha cobrat.
La Plataforma Multisectorial contra la Morositat ha demanat en nombroses ocasions que s’estableixi també un règim sancionats per a les empreses moroses. Actualment, davant la Comissió de Reconstrucció Social de Congrés estan compareixent una sèrie d’experts de cara a ajudar els grups parlamentaris a elaborar un règim sancionador per a les empreses moroses.
Clau per acabar amb la morositat
El president de la Plataforma Multisectorial, Antoni Cañete ha valorat “molt positivament” que els grups parlamentaris vegin l’era post-Covid com a important per a “regular els pagaments a proveïdors”.
Per a ell, acabar amb la morositat és un “element essencial de viabilitat i competitivitat d’un país”, pel que considera que el règim sancionador que s’estableixi suposarà “un punt d’inflexió en l’economia de país, serà la clau per acabar amb aquesta xacra, que possiblement sigui la que més vagi a generar pèrdua de llocs de treball i tancament d’empreses en aquests moments, en els quals mig milió d’empreses estan en risc de fallida principalment pel retard en els pagaments “.
No obstant, ha lamentat que els 12.000 milions romanents en els ajuntaments no es vagin a destinar a l’pagament dels proveïdors.
Via: Cinco Dias
Per obtenir més informació podeu contactar amb: www.cudos-consultors-com
Tel: 973.450.555 Balaguer
Tel: 973 28 28 18 Lleida
Tel: 973 64 32 32 Vielha
Et pots subscriure al nostre butlletí de notícies.